In onderstaande uitlegfilmpjes komt het onderwerp "tekenen" voor.
Hoe teken je een hoek? Een geodriehoek is een handig hulpmiddel om hoeken te tekenen. In dit filmpje leer je hoe je een hoek tekent en waar je op moet letten.
Hoe teken je een een cirkel met een passer? In dit filmpje zie je waar je op moet letten en leer je hoe je stap voor stap een cirkel tekent bij een gegeven middelpunt en straal.
Hoe teken je een grafiek bij een tabel? Het is belangrijk dat je eerst een assenstelsel tekent. Daarna lees je coördinaten af uit de tabel en deze teken je in het assenstelsel. Je verbindt de getekende punten met elkaar en zo heb je een grafiek.
Weet jij hoe je een doorsnede tekent? In dit filmpje leer je dat je met evenwijdige lijnen de doorsnede in een ruimtefiguur kunt tekenen. Je leert hoe je de ware vorm van een doorsnede tekent.
Weet jij hoe je een cirkeldiagram tekent? In dit filmpje leer je dat je eerst de graden van de hoeken uit moet rekenen. Je leert een cirkeldiagram bij deze graden te tekenen. Ook leer je hoe je een verhoudingstabel kunt gebruiken bij het tekenen van een cirkeldiagram.
Hoe construeer je een driehoek als er 3 zijden bekend zijn? In dit filmpje leer je in stapjes hoe je, met een geodriehoek en een passer, een driehoek construeert bij 3 gegeven zijden.
Hoe construeer je een driehoek als er 2 zijden en 1 hoek gegeven zijn? In dit filmpje leer je in stapjes hoe je, met een geodriehoek en een passer, een driehoek construeert bij 2 gegeven zijden en 1 gegeven hoek.
Hoe construeer je een driehoek als er 1 zijde en 2 hoeken gegeven zijn? Je leert in dit filmpje hoe je de derde hoek berekent en hoe je daarna de driehoek in stapjes construeert.
Weet jij wat een middelloodlijn is? In dit filmpje leer je dat de middelloodlijn van een lijnstuk een lijn is die door het midden van dat lijnstuk gaat en er loodrecht op staat. Je leert hoe je de middelloodlijn tekent en construeert.
Weet jij wat een bissectrice is? In dit filmpje leer je dat de bissectrice een lijn is die een hoek in twee gelijke hoeken verdeelt. Je leert hoe je de bissectrice van een hoek tekent en construeert.
Weet jij wat de plattegrond van een blokkenbouwsel is? In dit filmpje leer je dat je met het bovenaanzicht de plattegrond van een blokkenbouwsel kunt maken. Je leert dat je met de plattegrond de verschillende aanzichten van een blokkenbouwsel kunt tekenen.
Weet jij wat een doorsnede van een ruimtefiguur is? In dit filmpje leer je dat je een plat snijvlak krijgt als je een voorwerp doorsnijdt. Je leert dat een figuur evenwijdige snijvlakken kan hebben met verschillende vormen.
Weet jij wat een boomdiagram is? Je leert in dit filmpje dat je een boomdiagram kunt gebruiken om keuzemogelijkheden overzichtelijk weer te geven. Je leert hoe je het totaal aantal mogelijkheden uitrekent en hoe je zelf een boomdiagram tekent.
Weet jij wat een wegendiagram is? Je leert in dit filmpje dat je een wegendiagram kunt gebruiken om keuzemogelijkheden overzichtelijk weer te geven. Je leert hoe je het totaal aantal mogelijkheden uitrekent en hoe je zelf een wegendiagram tekent.
Weet jij hoe je het minimaal en maximaal aantal blokjes van een blokkenbouwsel berekent? In dit filmpje leer je dat je eerst een plattegrond van het bouwsel maakt bij de aanzichten. Je leert dat je met de hoogtegetallen uit de aanzichten het maximaal en minimaal aantal blokjes bepaalt.
Weet jij wat een lijndiagram is? In dit filmpje leer je dat je met een lijn gegevens overzichtelijk kunt weergeven. Je leert hoe je een lijndiagram afleest en hoe je zelf een lijndiagram maakt bij gegevens.
Weet jij wat een steel-bladdiagram is? In dit filmpje leer je dat je met een steel-bladdiagram gegevens overzichtelijk kunt weergeven. Je leert hoe je een steel-bladdiagram afleest en hoe je zelf een steel-bladdiagram maakt bij gegevens.
Weet jij wat staafdiagrammen zijn? In dit filmpje leer je dat je gegevens overzichtelijk weer kunt geven met staven. Je leert dat de staven los van elkaar staan in een staafdiagram en dat de staven aan elkaar vast staan in een histogram.
Weet jij wat een zwaartelijn is? In dit filmpje leer je dat een zwaartelijn een lijn is vanuit een hoekpunt van een driehoek naar het midden van de overstaande zijde van dat hoekpunt. Je leert dat het zwaartepunt van een driehoek precies op het snijpunt van drie zwaartelijnen in een driehoek ligt.
Weet jij hoe je de omgeschreven cirkel van een driehoek tekent? In dit filmpje leer je dat de omgeschreven cirkel van een driehoek precies door de drie hoekpunten van een driehoek gaat. Je leert dat je het middelpunt van de cirkel vindt door de middelloodlijnen van de drie zijden van de driehoek te tekenen.
Weet jij hoe je de ingeschreven cirkel van een driehoek tekent? In dit filmpje leer je dat de ingeschreven cirkel van een driehoek de drie zijden van een driehoek precies raakt. Je leert dat je het middelpunt van de cirkel vindt door de bissectrices van de drie hoekpunten van de driehoek te tekenen.
Weet jij wat een wortelverband is? In dit filmpje leer je hoe de formule en de grafiek van een wortelverband er uit zien. Je leert hoe je zelf een grafiek tekent bij een formule met een wortel.
Weet jij hoe je een tabel en grafiek bij een exponentieel verband maakt? In dit filmpje leer je dat je een aantal waarden voor t moet invullen om de h waarden uit te rekenen. Je gebruikt daarbij meestal een tabel. Je leert hoe je de grafiek bij deze punten tekent.