Uitloggen
Aanmelden
Inloggen
Vorige
2 / 5
Volgende

Hele getallen cijferend optellen

Weet jij hoe je hele getallen bij elkaar optelt met overschrijding? In dit filmpje leer je hoe je getallen cijferend bij elkaar optelt. Je leert dat je de getallen zo onder elkaar zet dat de cijfers met dezelfde waarde netjes onder elkaar staan.

Geodriehoek

Weet jij hoe je een geodriehoek kunt gebruiken? Je moet weten wat de cijfers en lijnen op een geodriehoek betekenen. In dit filmpje leer je meer over de lange zijde, evenwijdige en loodrechte hulplijnen en de gradenboog.

Hele getallen cijferend aftrekken

Weet jij hoe je hele getallen van elkaar aftrekt met overschrijding? In dit filmpje leer je hoe je getallen cijferend van elkaar aftrekt. Je leert dat je de getallen zo onder elkaar zet dat de cijfers met dezelfde waarde netjes onder elkaar staan.

Delen met staartdelingen

Weet jij hoe je hele getallen kunt delen met een staartdeling? In dit filmpje leer je wat een staartdeling is en hoe je een staartdeling kunt gebruiken om getallen te delen die je minder makkelijk uit je hoofd kunt doen.

Merkwaardige producten

Weet jij wat merkwaardige producten zijn? In dit filmpje leer je dat merkwaardige producten bijzondere haakjes zijn om weg te werken. Je leert hoe je de haakjes op een snelle manier kunt wegwerken.

Letters en machten vermenigvuldigen

Weet jij hoe je letters met machten met elkaar vermenigvuldigt? In dit filmpje leer je dat je alle soorten termen met elkaar kunt vermenigvuldigen. Je leert dat je de getallen voor de letter met elkaar vermenigvuldigt en de machten bij elkaar optelt.

Letters en machten optellen en aftrekken

Weet jij hoe je letters met machten bij elkaar optelt en van elkaar aftrekt? In dit filmpje leer je dat je alleen gelijksoortige termen bij elkaar op kunt tellen en van elkaar af kunt trekken. Je leert dat termen gelijksoortig zijn als ze dezelfde letter met dezelfde macht hebben.

Letters en machten van machten

Weet jij hoe je de macht van een macht uitrekent? Je leert in dit filmpje dat je de macht binnen de haakjes vermenigvuldigt met de macht buiten de haakjes.

Letters en machten delen

Weet jij hoe je letters door elkaar moet delen? In dit filmpje leer je dat je de getallen voor de letters door elkaar deelt en dat je de machten van elkaar aftrekt.

Oppervlakte uitrekenen met inlijsten

Weet jij hoe je de oppervlakte van een onregelmatig figuur uitrekent? In dit filmpje leer je dat je de figuur kunt inlijsten met een rechthoek. Je leert dat je eerst de oppervlakte van de rechthoek uitrekent. Daarna kun je de oppervlakte van de onregelmatige figuur uitrekenen.

Oppervlakte uitrekenen met verdelen

Weet jij hoe je de oppervlakte van een onregelmatig figuur uitrekent? In dit filmpje leer je dat je de figuur kunt opdelen in rechthoeken en driehoeken. Je leert dat je de oppervlakte van de rechthoeken en driehoeken uitrekent en dan bij elkaar optelt om de oppervlakte van de onregelmatige figuur uit te rekenen.

Cirkeldiagrammen

Weet jij wat een cirkeldiagram is? In dit filmpje leer je dat een cirkeldiagram een cirkel is die een verdeling van gegevens overzichtelijk weergeeft. Je leert dat een cirkeldiagram verdeeld is in verschillende sectoren die een percentage van een geheel laten zien.

Grootste gemeenschappelijke deler

Wat is de Grootste Gemeenschappelijke Deler? Het grootste gehele getal waar je twee getallen door kunt delen is de GGD. In dit filmpje leer je hoe je de GGD uitrekent en noteert.

Procentuele toename en afname berekenen

Weet jij hoe je een procentuele toename of afname berekent? In dit filmpje leer je dat je het nieuwe en het oude aantal moet weten om te kunnen berekenen met hoeveel procent iets is toegenomen of afgenomen.

Rekenen met procentuele toename

Weet jij hoe je een nieuwe of oude hoeveelheid bij een procentuele toename berekent? In dit filmpje leer je dat je met een formule of een verhoudingstabel kunt rekenen met een procentuele toename en een bekende oude hoeveelheid of nieuwe hoeveelheid.

Globale grafieken

Weet jij wat een globale grafiek is? Je leert in dit filmpje dat een grafiek een relatie tussen twee grootheden laat zien. Je leert dat een grafiek kan stijgen of dalen of dat een grafiek constant kan zijn.

Beelddiagrammen

Weet jij wat een beelddiagram is? In dit filmpje leer je dat je met symbolen gegevens overzichtelijk kunt weergeven.

Snelheidseenheden

Weet jij wat snelheid is? Je leert in dit filmpje rekenen met snelheidseenheden. Je leert hoe je kilometer per uur omrekent naar meter per seconde en andersom.

Gehele getallen delen door 10, 100 en 1000

Weet jij hoe je gehele getallen deelt door 10, 100 of 1000? In dit filmpje leer je dat ieder cijfer in een getal één plaats naar rechts verschuift in waarde als je deelt door 10. Je leert dat je ook kunt zeggen dat de komma steeds een plaats naar links verschuift als je deelt door 10. Je leert dat als je deelt door 100 of 1000 je eigenlijk meerdere keren door 10 deelt.

Gewichtseenheden

Weet jij wat gewichtseenheden zijn? In dit filmpje leer je welk schema je kunt maken bij gewichtseenheden. Je leert hoe je de ene eenheid omrekent naar de andere eenheid.

Gehele getallen vermenigvuldigen met 10, 100 en 1000

Weet jij hoe je gehele getallen vermenigvuldigt met 10, 100 en 1000? Je leert in dit filmpje dat ieder cijfer in een getal één plaats naar links verschuift in waarde als je vermenigvuldigt met 10. Je leert dat je eigenlijk een nul achter het getal dat je met 10 vermenigvuldigt kunt schrijven. Je leert dat als je vermenigvuldigt met 100 of 1000 je eigenlijk meerdere keren met 10 vermenigvuldigt.

Vergroten en verkleinen

Weet jij hoe je een figuur vergroot of verkleint? In dit filmpje leer je dat de figuur dat je vergroot of verkleint het origineel heet. De vergroting of verkleining heet het beeld. Je leert dat je met de vergrotingsfactor de afmetingen van het beeld of origineel kunt berekenen.

Oppervlakte vergroten

Weet jij hoe je een oppervlakte vergroot of verkleint? In dit filmpje leer je dat je de oppervlakte van het beeld kunt berekenen met de formule 'vergrotingsfactor in het kwadraat keer de oppervlakte van het origineel'. Je leert dat je de vergrotingsfactor kunt uitrekenen als je de oppervlakte van het beeld en het origineel weet.

Hoeken meten

Waar moet je op letten als je een hoek gaat meten? De gradenboog op een geodriehoek is een handig hulpmiddel om een hoek te meten. In dit filmpje leer je stap voor stap hoe je een hoek meet.

Aanzichten van blokkenbouwsels

Weet jij hoe je de aanzichten van een blokkenbouwsel kunt tekenen? In dit filmpje leer je dat een blokkenbouwsel verschillende aanzichten heeft. Je leert dat je de aanzichten kunt tekenen als je recht op het bouwsel kijkt.

Decimale getallen delen door 10, 100 en 1000

Weet jij hoe je decimale getallen deelt door 10, 100 of 1000? In dit filmpje leer je dat ieder cijfer in een getal één plaats naar rechts verschuift in waarde als je deelt door 10. Je leert dat je ook kunt zeggen dat de komma steeds een plaats naar links verschuift als je deelt door 10. Je leert dat als je deelt door 100 of 1000 je eigenlijk meerdere keren door 10 deelt.

Hele getallen cijferend vermenigvuldigen zonder overschrijding

Weet jij hoe je hele getallen met elkaar vermenigvuldigt? In dit filmpje leer je hoe je getallen cijferend met elkaar vermenigvuldigt. Je leert dat je de getallen onder elkaar zet en dat je goed moet letten op de waarde van ieder cijfer in een getal.

Breuken positioneren

Weet jij wat breuken positioneren op de getallenlijn betekent? In dit filmpje leer je hoe je negatieve en positieve breuken op de getallenlijn plaatst tussen twee hele getallen.

Schattend rekenen

Weet jij wat schatten is? In dit filmpje leer je bij optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen het antwoord ongeveer te berekenen. Je leert dat je alleen kunt schatten als je iets niet precies wilt weten.

12-uursnotatie en 24-uursnotatie

Weet jij welke notaties van digitale tijd er zijn? In dit filmpje leer je wat een 12-uursnotatie en een 24-uursnotatie is. Je leert hoe je weet of het nacht, ochtend, middag of avond is.

Decimale getallen vergelijken

Weet jij hoe je twee decimale getallen met elkaar kunt vergelijken? In dit filmpje leer je dat je aan de plaats en waarde van de cijfers in de getallen kunt zien welk decimale getal groter is. Je leert dat je decimale getallen ook kunt vergelijken op de getallenlijn.

Gehele getallen vergelijken

Weet jij hoe je twee gehele getallen met elkaar kunt vergelijken? In dit filmpje leer je dat je aan de plaats en waarde van de cijfers in de getallen kunt zien welk getal groter is. Je leert dat je getallen ook kunt vergelijken op de getallenlijn.

Gelijkwaardige breuken

Weet jij wat gelijkwaardige breuken zijn? In dit filmpje leer je dat breuken met verschillende tellers en noemers een gelijke waarde kunnen hebben. Je leert dat je met een verhoudingstabel gelijkwaardige breuken kunt berekenen.

Hoeken tekenen

Hoe teken je een hoek? Een geodriehoek is een handig hulpmiddel om hoeken te tekenen. In dit filmpje leer je hoe je een hoek tekent en waar je op moet letten.

Plattegrond van blokkenbouwsels

Weet jij wat de plattegrond van een blokkenbouwsel is? In dit filmpje leer je dat je met het bovenaanzicht de plattegrond van een blokkenbouwsel kunt maken. Je leert dat je met de plattegrond de verschillende aanzichten van een blokkenbouwsel kunt tekenen.

Decimale getallen vermenigvuldigen met 10, 100 en 1000

Weet jij hoe je decimale getallen vermenigvuldigt met 10, 100 of 1000? In dit filmpje leer je dat ieder cijfer in een getal één plaats naar links verschuift in waarde als je vermenigvuldigt met 10. Je leert dat je ook kunt zeggen dat de komma steeds een plaats naar rechts verschuift als je vermenigvuldigt met 10. Je leert dat als je vermenigvuldigt met 100 of 1000 je eigenlijk meerdere keren met 10 vermenigvuldigt.

Hele getallen afronden

Weet jij waar je op moet letten als je hele getallen afrondt? In dit filmpje leer je naar welk cijfer je moet kijken om af te ronden op tientallen, honderdtallen, enzovoort. Je leert wanneer je dan naar boven afrondt en wanneer je naar beneden afrondt.

Decimale getallen positioneren

Weet jij wat decimale getallen positioneren op de getallenlijn betekent? In dit filmpje leer je hoe je positieve en negatieve decimale getallen op de getallenlijn plaatst. Je leert dat je naar het één na laatste cijfer in het decimale getal moet kijken om erachter te komen tussen welke twee getallen het decimale getal ligt.

Relatie tussen verhoudingen, breuken, decimalen en procenten

Wist jij dat je een verhouding als breuk, decimaal of percentage op kunt schrijven? In dit filmpje leer je dat een verhouding ook als een deel van een geheel in een breuk geschreven kan worden. Je leert dat je van de breuk een decimaal getal kunt maken of een percentage.

Hele getallen handig vermenigvuldigen

Weet jij hoe je getallen handig vermenigvuldigt? In dit filmpje leer je dat er verschillende handige manieren zijn om te vermenigvuldigen. Je leert dat je goed naar de cijfers in de getallen moet kijken om een manier te kiezen die jijzelf handig vindt.

Hele getallen handig delen

Weet jij hoe je getallen handig deelt? In dit filmpje leer je dat er verschillende handige manieren zijn om te delen. Je leert dat je goed naar de cijfers in de getallen moet kijken om een manier te kiezen die jijzelf handig vindt.

Afstand berekenen bij bekende snelheid en tijd

Weet jij hoe je berekent over welke afstand iets beweegt, als je de snelheid en de tijd weet? In dit filmpje leer je dat je met de formule 'snelheid keer tijd' de afstand kunt berekenen. Je leert ook hoe je de afstand met een verhoudingstabel kunt berekenen.

Assenstelsel

Weet jij wat een assenstelsel is? In dit filmpje komt basiskennis over assenstelsels aan bod. Je leert meer over de x-as, de y-as, de oorsprong, roosterpunten en coördinaten.

Hoeken

Wat moet je weten over hoeken? Hoekpunten, benen en graden hebben allemaal te maken met hoeken. Er bestaan verschillende soorten hoeken. In dit filmpje leer basisbegrippen en eigenschappen van hoeken.

Factoren en procenten

Weet jij hoe je van een factor een percentage maakt en andersom? In dit filmpje leer je dat je de factor met 100 vermenigvuldigt om er een percentage van te maken. Je leert dat je een percentage deelt door 100 om er een factor van te maken. Ook leer je hoe je een percentage van een percentage van een geheel uitrekent met behulp van factoren.

Priemgetallen

Weet jij wat een priemgetal is? In dit filmpje leer je dat een priemgetal twee delers heeft, namelijk 1 en zichzelf. Je leert hoe je kunt controleren met priemfactoren of een getal een priemgetal is.

Doorsneden tekenen

Weet jij hoe je een doorsnede tekent? In dit filmpje leer je dat je met evenwijdige lijnen de doorsnede in een ruimtefiguur kunt tekenen. Je leert hoe je de ware vorm van een doorsnede tekent.

Delen met eenvoudige staartdelingen

Weet jij hoe je hele getallen kunt delen met een staartdeling? In dit filmpje leer je wat een staartdeling is en hoe je een staartdeling kunt gebruiken om getallen te delen die je minder makkelijk uit je hoofd kunt doen.

Decimale getallen delen met staartdelingen

Weet jij hoe je decimale getallen kunt delen met een staartdeling? In dit filmpje leer je dat je de getallen vermenigvuldigt met 10, 100, 1000, enzovoort om ervoor te zorgen dat het getal waardoor je deelt geen decimalen meer heeft. Je leert hoe je een staartdeling kunt gebruiken om getallen te delen die je minder makkelijk uit je hoofd kunt doen.

Negatieve breuken vergelijken

Weet jij hoe je twee negatieve breuken met elkaar kunt vergelijken? In dit filmpje leer je dat je negatieve breuken kunt vergelijken met gelijknamig maken, omschrijven naar decimale getallen en plaatsen op de getallenlijn.

Negatieve gehele getallen vergelijken

Weet jij hoe je twee gehele getallen met elkaar kunt vergelijken? In dit filmpje leer je dat je aan de plaats en waarde van de cijfers in de getallen kunt zien welk getal groter is. Je leert dat je getallen ook kunt vergelijken op de getallenlijn en dat je met negatieve getallen terug telt op de getallenlijn.

Negatieve decimale getallen vergelijken

Weet jij hoe je twee negatieve decimale getallen met elkaar kunt vergelijken? In dit filmpje leer je dat je aan de plaats en waarde van de cijfers in de getallen kunt zien welk decimale getal groter is. Je leert dat je decimale getallen ook kunt vergelijken op de getallenlijn. Je leert dat je bij negatieve decimale getallen terug telt op de getallenlijn.

Cirkeldiagrammen tekenen

Weet jij hoe je een cirkeldiagram tekent? In dit filmpje leer je dat je eerst de graden van de hoeken uit moet rekenen. Je leert een cirkeldiagram bij deze graden te tekenen. Ook leer je hoe je een verhoudingstabel kunt gebruiken bij het tekenen van een cirkeldiagram.

Schuifsymmetrie

Weet jij wat schuifsymmetrie is? In dit filmpje leer je dat een patroon bestaat uit motieven die zich steeds herhalen. Je leert dat in een schuifsymmetrisch figuur overstaande hoeken, F-hoeken en Z-hoeken voor kunnen komen.

Kleinste gemeenschappelijke veelvoud

Wat is het Kleinste Gemeenschappelijke Veelvoud? Het KGV van twee getallen is het kleinst mogelijke hele getal dat deelbaar is door beide getallen. In dit filmpje leer je hoe je de KGV uitrekent en noteert.

Rekenen met procentuele afname

Weet jij hoe je een nieuwe of oude hoeveelheid bij een procentuele afname berekent? In dit filmpje leer je dat je met een formule of een verhoudingstabel kunt rekenen met een procentuele afname en een bekende oude hoeveelheid of nieuwe hoeveelheid.

Gewogen gemiddelde

Weet jij wat een gewogen gemiddelde is? In dit filmpje leer je dat cijfers soms verschillende keren meetellen. Je leert hoe je het gemiddelde van cijfers met verschillende wegingsfactoren berekent.

Analoge klok

Weet jij wat een analoge klok is? In dit filmpje leer je dat een analoge klok uit een wijzerplaat, een secondewijzer, een grote wijzer en een kleine wijzer bestaat. Je leert hoe je de tijd afleest op een analoge klok.

Digitale klok

Weet jij wat een digitale klok is? In dit filmpje leer je dat een digitale klok uit cijfers met dubbele punten of punten ertussen bestaat. Je leert hoe je de tijd afleest op een digitale klok.

Klassenindelingen

Weet jij wat een klassenindeling is? In dit filmpje leer je dat je een reeks getallen kunt opdelen in klassen. Je leert dat de klasse met de hoogste frequentie de modale klasse heet. Je leert hoe je het gemiddelde van een klassenindeling berekent.

Vorige
2 / 5
Volgende